Info
De website is opgezet voor studenten die in een studentenhuis wonen. Uiteraard is de website ook handig voor niet-studenten, omdat de geboden functionaliteit alle in groepsverband wonende mensen kan ondersteunen.

DIT ALLES IS GRATIS

 
Hoe werkt het?
Om alles goed te gebruiken, dien je de volgende stappen te doorlopen:
 1. Registreer jouw studentenhuis (dit hoeft slechts 1 keer)
 2. Registreer jezelf als huisgenoot (dit hoeft slechts 1 keer)
 3. Activeer je account met behulp van de ontvangen e-mail
 4. Meld je aan als huisgenoot bij je studentenhuis
  1. Log in met je huisgenoot-login, en ga naar "Wijzig gegevens"
  2. Klik bij "Huisgegevens" op "Aanmelden"
  3. Zoek je studentenhuis uit de lijst, vink deze aan en klik op "Aanmelden"
 5. Laat je aanmelding goedkeuren door de beheerder van de het studentenhuis in "Huisgenoten beheer"
Als de bovenstaande stappen zijn doorlopen, kun je gebruik maken van alle huisgenoten onderdelen.
 
Welke onderdelen zijn er te vinden?
De website is opgezet om huisgenoten te helpen bij gezamenlijke onderdelen zoals:
 • Prikbord
  Elke huisgenoot kan op het prikbord berichten plaatsen en anderen kunnen reageren.

 • Eetlijst
  De welbekende eetlijst: hier kan iedereen zich in- of uitschrijven om mee te eten of te koken

 • Huislijst: gemeenschappelijke aankopen (bv eten)
  Hier kun je dingen die je koopt voor het huis, bijvoorbeeld eten, toevoegen aan de lijst. Deze is zo opgesteld, dat mensen kunnen meeeten (op rekening dus van iemand in het huis) en dat er onderscheid wordt gemaakt tussen vleeseters en vegetariers (als dat zo invuld). Vul gewoon je bon in en alles wordt automatisch verrekend! Zodoende ontstaat een balans waarbij mensen positief (meer uitgegeven dan gebruikt) of negatief (meer gebruikt dan uitgegeven) kunnen staan. Dit vormt gelijk een ranglijst waaraan je kunt zien wie er bijvoorbeeld moet koken, of dingen moet kopen.
  Alle onderdelen in de lijst kunnen gewijzigd of verwijderd worden.

  Als je al een huislijst hebt, kun je simpelweg het saldo van iedereen als startsaldo invullen bij het huislijst beheer (studentenhuis login).

 • Boodschappenlijst
  Vul in wat op of kapot is op de boodschappenlijst! Als het gehaald is kun je het aanvinken. Daarnaast kun je een prioriteit aangeven; de lamp in de gang is bijvoorbeeld belangrijker dan een nieuwe deurmat.

 • Agenda
  Hierin kan elke huisgenoot data toevoegen die belangrijk zijn, zoals huisfeesten, borrels, etc. Aan de hand van de ingevulde geboortedatum van elke huisgenoot wordt deze meegenomen als verjaardag in de agenda. Verder zijn ook alle feestdagen in de agenda opgenomen.

 • Takenrooster
  Hier kan de studenthuisbeheerder taken aanmaken en toewijzen aan huisgenoten. Bij elke taak wordt aangegeven om de hoeveel weken deze verandert van huisgenoot en wat de inhoud is van de taak. Zo kunnen roosters voor wc schoonmaken, vuilnis buitenzetten, etc. makkelijk worden gemaakt. Doordat een volgorde en begindatum wordt opgegeven, rekent het systeem automatisch uit wie er aan de beurt is !

 • Rekeningen (tel/internet)
  In dit onderdeel is door de beheerder van het studentenhuis in te vullen welke rekeningen er zijn, bijvoorbeeld de gezamenlijke telefoonrekening, internet verbinding, canal+ abonnement, etc. Alle kosten worden verrekend met wat betaald is door de huisgenoten.

 • Huisgegevens
  Een overzicht van alle gegevens van je huis, waaronder ook de huisbaas gegevens, bankrekening informatie etc. (deze info is alleen zichtbaar voor huisgenoten, niet voor de buitenwereld)

 • Huisgenoten
  Een overzicht van al je huisgenoten met alle contactinformatie (dit is wel zichtbaar voor huisgenoten onderling, maar niet voor de buitenwereld; afhankelijke van de instellingen).

 • Statistieken
  Hier vind je een overzicht van de statistieken van je uitgaven in de huislijst.

Daarnaast zijn er onderdelen die de huisgenoot zelf helpen, zoals kamers zoeken, studieboeken verkopen, etc.
Verder kan iedereen over alles praten op het Forum!